Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj

Формиран је режим хлађења након машинског производа

Режим хлађења након обраде машинских производа

Обрада Машински производи се формира помоћу вањске силе ковања опреме постројења за прераду, како би се добила метода обраде са одређеним обликом, величином и механичким својствима. Затим се морамо охладити након обраде машинских производа, тако да ћемо данас представити неке методе хлађења за сирову прераду сировине Мацхинед Продуцтсс.

Обрада високог угљеног челика и обрада од високог легираног челика Машинска обрада производа након ковања, како би се спречило пуцање на површину, потребно је након ковања прехладе пре пећи, хлађења пећима, хладног или закопаног пијеска печењем споро хлађења, затим топлотном третману на вријеме.

Нерђајући челик обрађеног обрађеног производа мора бити ковани и одмах ушетати у воду. Циљ је чувати величину зрна што је пре могуће и не растуће. Истовремено, не желе да имају више унутрашње организације или преципитације квалитета, а затим чврсту решење.

Сви други конвенционални производи средњег ниске угљичног челика и средње обраде ниске легуре обрађивани производи морају бити хладно хлађени након ковања. Циљ је да се њено хлађење уједначе, равномерно и равномерно, како би се спречило раст и мешање зрна, лако се писала идентификација. Обрађени црним металима Обрађено Производно пуњење пре топлотне обраде површинска температура не мање од 50 ℃, спречава беле мрље.

Машина за обраду метала обрађена је различитим материјалима, машински обрађени машински производи обично се користе за: 40 цр, 42 црмо, 20 црмнмо, 20 црмнти, 42 црмо, 40 цр ковање у кранској индустрији у већинском обради великих димензија Машински производи, 20 црмнмо, 20 црмнти ковани преносници који се користе у механичком преносу, мали непознати (референца). Највише потребе за зупчаницима побољшаће квалитет зупчаника, тврдоћа за третирање топлоте од 38 до 42 ХРЦ може постићи најбоље перформансе, 42 црмо жилавост је боља од 40 цр, јер је претходно побољшана топлотна обрада, контакт и њен материјал веома велики. Такође, снага исте тврдоће је веома близу. Натезна чврстоћа оптималних перформанси 40Цр је 60 ~ 75 кг / мм на квадрату, а јачина приноса је 35 ~ 55 кг / мм на квадрат. Натезна чврстоћа 42ЦрМо је 110кг / мм на квадрату, а јачина приноса је 95кг / мм. Перформансе 42ЦрМо је очигледно боља од перформанси од 40Цр.

Материјал 40Цр има добру отврдњавање и може се отврднути до пречника 28 ~ 60мм када се вода каљења, а уље може угашити у пречник од 15 ~ 40мм. Након подешавања, материјал има добре свеобухватне механичке особине и има добру ниску осетљивост и жилавост на ниске температуре. Машине за обраду зупчаника од 40Цр се обично третирају високим фреквенцијским каљењем или нитрификацијом након обраде квалитета. Када је тврдоћа 174 ~ 229ХБС, перформансе обраде обраде су боље, релативна резна обрада је 60%, а садржај угљеника у обрађеним машинским производима од 40Цр материјала се држи на око 0,40%, како би се осигурало да је челик добра снага и жилавост. Додавање Цр елемента је углавном за побољшање отврдњавања челика. Када се каљење загреје, елемент Цр је потпуно чврста у тијелу обраде обрађених производа и побољшава отврдњавање челика. Након каљења, чврсти раствор цр елемента јача матрицу и побољшава стабилност отпорности матрице. Током високог температурног каљења, неки Цр елементи се дифузују из ткива матрикса до обореног тела карбурисаног угљеника (Цр, Фе) 3Ц.

Садржај угљеника у преносу 42ЦрМо држи се на око 0,42%, што осигурава да челик има добру чврстоћу и жилавост. Додавање Цр и Мо елемената је углавном за побољшање отврдњавања челика. Када се каљење и грејање, Цр и Мо елементи у потпуности су чврсти у обради Машински производи за побољшање отврдњавања челика. Након каљења, Цр, Мо елементи чврсто решавају јачање матричне организације и побољшавају повратну стабилност матрице. Током високог температурног темперирања, неки Цр и Мо елементи су дифузни из ткива матрикса до обореног карбурисаног тела карбурисања (Цр, Мо, Фе) 3Ц. Додавање Мо елемента може елиминисати крхкост темпера. Додавање мале количине Ни елемената може побољшати жилавост челика.


Јингјианг Јинлун Мацхине Мануфацтуринг Цо, Лтд

S