Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj

Ковање знања о лечењу топлоте

Ковање знања о топлотном третману

Ковање знања о топлотном третману - отковци

Прво, дефинишите:

Ковање је двоструко топлотно пречишћавање каљења и високотемпературног каљења, а његова сврха је да радни предмет има добре укупне механичке особине.

Поступак ковања: После каљења високотемпературног поступка топлотног третмана познатог као ковање. Температура при високој температури се односи на каљење између 500-650 ° Ц. Ковање може учинити челичну изведбу, материјал до великог степена подешавања, његова чврстоћа, пластичност и жилавост су бољи, уз добре свеобухватне механичке особине. Ковање третмана како би се добио каљени сорбит. Калибрирани сорбит се формира каљењем мартензита и повећава се за више од 500 до 600 пута под оптичким металографским микроскопом. Карактерише га дистрибуција карбида у пелетима феритне матрице (укључујући Цементите) композитне организације. То је такође организација за каљење мартензита, мешавина феритних и грануларних карбида. У овом тренутку ферит у основи нема суперсатурисаног угљеника, карбид је такође стабилан карбид. На собној температури је уравнотежена организација.

Друго, примери примјене ковања: 45 челичних отковака

Ковање се често користи у конструкционим челицима средњег угљеника (ниске легуре), који се такође користе у челичном лијевом легу. Укратко, механички захтеви високих структурних делова морају бити ковање обрада. (Чврстоће и темперирање, термичко пречишћавање) метални материјали један од процеса топлотне обраде. Материјали у каљењу након високотемпературног каљења званог ковања. Сврха је да челик има високу жилавост и довољну чврстоћу, са свеобухватним одличним механичким својствима. Као вертикална вратила, вијка, степен преноса и тако даље. Обично након делова у процесу, али и након грубог затварања за механичку обраду.

45 челичних отковака

45 челик је структурни челик угљеника, перформансе топлине и хладне обраде су добре, добре механичке особине, а цијена је ниска, широк извор, тако широко кориштен. Његова највећа слабост је висока отврдњавање, величина попречног пресека и захтевају се релативно висок радни предмет. 45 челичног каљења температуре у А3 + (30 ~ 50) ℃, у пракси, генерално узимају горње границе. Висока температура гашења може учинити брзину грејања, површинску оксидацију и побољшати радну ефикасност. Да би се аустенит радног предмета хомогенизовао, неопходно је имати довољно времена за држање. Ако је стварни инсталирани капацитет велики, потребно је продужити време изолације. У противном, може доћи због неуједначеног загревања узрокованог појавом недовољне тврдоће. Али време изолације је предугачко, постојаће дебљо зрно, озбиљна болест оксидативног декарбуризовања, која утиче на квалитет гашења. Верујемо да ако је инсталирана пећница већа од одредби одредаба процеса, време грејања и грејања треба продужити 1 /

Пошто је 45 отпорност на челик ниско, треба користити брзину хлађења од 10% раствора слане раствора. После обраде у воду, треба да буде отврднута, али не хладна, ако је радни предмет у хладној води у сланој води, могуће је разбити радни предмет, то је зато што када се радни предмет охлади на око 180 ℃, аустенит брзо претворен у мартенсит Прекомеран стрес ткива изазван. Због тога, када се каљење радног предмета брзо охлади до подручја температуре, треба га споро методом хлађења. Пошто је температура воде тешко схватити, да би се искусила операција, када се вода у затезачу забрињава заустави, можете хладити ваздух (као што је уље боље хладити). Поред тога, радни комад у воду не би требало да се помера статички, требало би да буде у складу са геометријским обликом радног комада, ради редовног кретања. Статички средство за хлађење са статичким деловима, што резултира неуједначеном тврдоћом, неуједначеним напрезањем, остављајући деформацију радног предмета или чак пуцањем. 45 челичног одковања након тврдоће каљења треба да достигне ХРЦ56 ~ 59, могућност доњег попречног пресека, али не мање од ХРЦ48, у супротном, то показује да радни предмет није у потпуности угашен, организација може изгледати сорбита или чак ферита. Ова организација кроз каљење, и даље остаје у матрици, а не у сврху ковања.

45 челик након каљења високог температурног каљења, температура грејања је обично 560 ~ 600 ℃, захтеви за тврдоћу за ХРЦ22 ~ 34. Због тога што је сврха одљевака да добију свеобухватне механичке особине, па је опсег тврдоће широк. Али цртежи имају захтеве за тврдоћу, неопходно је подесити темперирану температуру према цртежима како би се осигурала тврдоћа. Ако неки делови осовине захтевају високе чврстоће, захтеви за тврдоће на високом; и неки зупчаници, са дијеловима шахтова, али и ковање након млевења, обрада прикључка, захтјева тврдоће на доњем дијелу. У зависности од захтјева тврдоће и величине радног комада, вјерујемо да тврдоћа након опуштања зависи од температуре темперирања, а време каљења није, али мора се вратити кроз опћи радни предмет. Више од сат времена.


Јингјианг Јинлун Мацхине Мануфацтуринг Цо, Лтд

S